Αναρχική Ομοσπονδία: Για τον βασανισμό του Παναγιώτη Ασπιώτη από την ΕΛ.ΑΣ.

anaromospondia logo

Η καταστολή του κράτους συνεχίζει να ασκείται με συνέπεια και συνέχεια από την αριστερή κυβέρνηση.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη αποτελεί το μόνο μας όπλο ενάντια στη κρατική-εξουσιαστική λαίλαπα.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον Παναγιώτη Ασπιώτη

Για τον βασανισμό του Παναγιώτη Ασπιώτη από την ΕΛ.ΑΣ.

Το Σάββατο 06/02/2016 γίναμε θεατές μιας ακόμα εκδικητικής ενέργειας του ελληνικού κράτους, η οποία αποτελεί άλλη μια έκφραση της κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του Παναγιώτη Ασπιώτη απο τις φυλακές Ναυπλίου στις φυλακές Κορυδαλλού, για να περάσει την Δευτέρα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο, γίνεται μια «απρόσμενη» στάση στη διεύθυνση μεταγωγών στη Πέτρου Ράλλη όπου απομονώνεται από τους υπόλοιπους κρατούμενους και οδηγείται σε χώρο χωρίς κάμερες. Στόχος της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι ήταν η βίαιη απόσπαση του γενετικού του υλικού με κάθε μέσο, δηλαδή με γρονθοκοπήματα και κλωτσιές, ενώ οι κουκουλοφόροι της αντιτρομοκρατικής τον κρατούσαν ακινητοποιημένο. Αν και αρχικά ο κρατούμενος απέτρεπε με κάθε δυνατό τρόπο την λήψη DNA, τελικά μετά από αρκετή ώρα βασανισμών η λήψη πραγματοποιήθηκε.

Ο Παναγιώτης Ασπιώτης βρέθηκε να «χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο και να καταπίνει τη μπατονέτα», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα η ίδια ισχυρίζεται πως κατά την διάρκεια της διαδικασίας λήψης DNA «δεν υπήρξε μεροληψία ή διάκριση» απο μέρους της. Αποτέλεσμα ήταν η διακομιδή του σε νοσοκομείο (συγκεκριμένα πρώτα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, στη συνέχεια στο Λαϊκό και τέλος στο ΚΑΤ) για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, με την ιατρική γνωμάτευση να πραγματοποιείται ύστερα από επιμονή δικηγόρου. Αυτή τη στιγμή ο Παναγιώτης Ασπιώτης παραμένει σοβαρά τραυματισμένος.

Η καταστολή του κράτους συνεχίζει να ασκείται με συνέπεια και συνέχεια από την αριστερή κυβέρνηση.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη αποτελεί το μόνο μας όπλο ενάντια στη κρατική-εξουσιαστική λαίλαπα.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον Παναγιώτη Ασπιώτη.

Αναρχική Ομοσπονδία
20 Φλεβάρη 2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *