Κ*ΒΟΞ: Για τη κατεδάφιση του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Κένταυρος

vox

Τετάρτη  5 του Αυγούστου  και ώρα 6 το πρωί ο δήμος  της Ν. Φιλαδέλφειας με ύπουλο και αιφνιδιαστικό τρόπο κατεδαφίζει το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κένταυρο, με πρόσχημα ότι το κτήριο είναι αυθαίρετο. Οι 3 μίση μήνες που λειτούργησε  η κατάληψη δίνοντας ζωή στο εγκαταλειμμένο αναψυκτήριο( με πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις αλληλεγγύης, βιβλιοπαρουσιάσεις , παιδικά εργαστήρια, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους προσφυγές στο Πεδίον του Άρεως κ.α.) φάνηκε ότι ενόχλησαν τον συριζαίο δήμαρχο  κ. Βασιλόπουλο.

Δεν έφτανε το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε το κόμμα του αριστερού δήμαρχου (ιδιωτικοποιήσεις-ΤΑΙΠΕΔ, ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό, υπερφορολόγηση, ΕΝΦΙΑ, εργασιακά ) τώρα ήρθε και η αναγκαία καταστολή, σε κινηματικούς  χώρους φιμώνοντας  εγχειρήματα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης που σε καιρό κρίσης έχουν να προτάξουν ένα άλλο τρόπο οργάνωσης και δράσης.

Ξέρουμε ότι οι σύντροφοι του Κενταύρου είναι οι πρώτοι που υπερασπίζονται  και θα υπερασπιστούν  το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας .Τα κροκοδείλια δάκρια των συριζαίων, δήθεν για τη δημόσια περιουσία και τα κοινά αγαθά δεν τα πιστεύει κάνεις πια. Μάλιστα για να θυμίσουμε τι έλεγαν για την καταστολή σε καταλήψεις (προφανώς πριν γίνουν κυβέρνηση) παραθέτουμε ένα κομμάτι από ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την Villa Amalias.

                 «Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της. Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Η βίλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα»

Αυθαίρετο δεν είναι ο Κένταυρος. Αυθαίρετη είναι η πολιτική του κράτους και του δήμου που εκπορεύεται από τρόικα-ΣΥΡΙΖΑ-αφεντικά.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Κ*ΒΟΞ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *