Κατάληψη 111 (Θεσσαλονίκη): Ενημέρωση από μικροφωνική για Κένταυρο

katalipsi111

Χθες, 5 Αυγούστου στις 20:00 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης για το κοινωνικό κέντρο Κένταυρος στην Καμάρα. Παρευρέθηκαν 25-30 άτομα και μοιράστηκε και διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο.

Κτίρια που πέφτουν… Συνειδήσεις που ορθώνονται

Τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου το κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος που βρισκόταν στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας κατεδαφίστηκε με εντολή της δημοτικής αρχής.
Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από τον Απρίλιο του 2015 και ήδη από τις πρώτες μέρες είχε δεχθεί την έντονη καταστολή της αριστερής κυβέρνησης καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ προσέγγισαν το χώρο χωρίς το θέμα να λάβει περαιτέρω διαστάσεις.
Για άλλη μια φορά η αριστερή κυβέρνηση αποδεικνύεται η πιο βολική λύση για το κεφάλαιο και τους σκοπούς του καθώς στο άλσος αυτό σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια του Μελισσανίδη θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και στον ίδιο χώρο θα χτιστεί αναψυκτήριο.


Η κυβέρνηση λοιπόν με το ανθρωπιστικό-οικολογικό της προσωπείο, επικαλούμενη την πρόφαση της δήθεν ευαισθησίας της για το πράσινο της περιοχής κατεδαφίζει το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν ένα εγχείρημα αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αντίστασης. Οικολογικές ευαισθησίες και ανησυχίες που δεν την απασχολούν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως είναι η περίπτωση του αρχέγονου δάσους των Σκουριών το οποίο συνεχίζει να καταστρέφεται και να απειλείται από ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Εl Dorado gold.Αυτό το προσωπείο του δήθεν ενδιαφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι σε εμάς αρκετά γνώριμο καθώς από την πρώτη μέρα που καταλάβαμε το κτίριο της Κατάληψης 111, εμφανίστηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρακαλώντας μας να φύγουμε από αυτό το “επικίνδυνο και ετοιμόρροπο κτίριο”.
Αυτή η κυβέρνηση έχει στο ενεργητικό της την εκκένωση της στεγαστικής κατάληψης Acta et Verba στα Ιωάννινα η οποία επανακαταλήφθηκε, την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, την διακοπή ηλεκτροδότησης στο Ε.Κ.Χ. Σχολείο στη Θεσσαλονίκη καθώς και την εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας στην Αθήνα κατά την διάρκεια της απεργείας πείνας των πολιτικών κρατουμένων.
Η καταστολή του κράτους στις καταλήψεις και στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι εκκενώσεις και οι κατεδαφίσεις δεν σταματούν τους αγώνες μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

10-100-1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κατάληψη 111

https://athens.indymedia.org/post/1547801/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *