Ανακοίνωση της Συνέλευσης της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για το χτύπημα στον Κένταυρο.

prosfiges

Σήμερα το πρωί η έμπρακτη αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση δέχθηκαν το θεσμικό πλήγμα της «αριστερής» εξουσίας.

Το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος κατεδαφίστηκε αιφνιδιαστικά και ύπουλα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογα χτυπήματα, τα ξημερώματα από το κράτος και τις αρχές του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Η κατασταλτική μηχανή έκοψε το ρεύμα και το νερό και στις 6.00 το πρωί εισέβαλλε στο χώρο με μπουλντόζες και κατάσχεσε τη μικροφωνική εγκατάσταση, εργαλεία, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των συντρόφων, τα οποία θα παραλάβουν μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Η στοχοποίηση και χαρτογράφηση ανθρώπων που αντιστέκονται με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη παραπέμπει σε ασφαλίτικη μεθοδολογία άλλων (ή νέων) εποχών.

Ο Κένταυρος συνέδραμε από την πρώτη στιγμή την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα, τα οποία δεν σταμάτησε να συλλέγει και να στέλνει στην Τσαμαδού έως και χθες. Η εισβολή και κατεδάφιση του Κένταυρου συνέπεσε με τη συνέντευξη Τύπου της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, όπου υπερτονίστηκε η απουσία του κράτους από τον Πεδίον του Άρεως. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι το κράτος, τελικά, είναι παρόν μόνο για να καταστέλλει την Αλληλεγγύη και να καταπνίγει τη φωνή της αυτοοργάνωσης, γεγονός το οποίο αναδεικνύει τόσο την ένδεια και την ανικανότητά του, όσο και τις προθέσεις του.

Αυθαίρετο δεν είναι το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος, αλλά η δημοτική και περιφερειακή αρχή, με τις τακτικές που εφαρμόζουν. Η αυταρχικότητα του κράτους και του δήμου δεν θα μείνει αναπάντητη. Η Αλληλεγγύη μας στον Κένταυρο είναι αμέριστη και αυτονόητη.

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *