Κένταυρος

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ 

Δημιουργούμε έναν ανοιχτό κατειλημμένο χώρο που σημαίνει εξωστρέφεια, σεβασμός και χώρος στην διαφορετικότητα. Σημαίνει να αγωνίζεσαι ενάντια στην ιδιώτευση που επιβάλλουν οι καιροί, μέσω της συμμετοχής σε πολιτικές διαδικασίες που στοχεύουν στην αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση. Σημαίνει να δημιουργείς δομές και τομές, από την τοπική κοινωνία μέχρι το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Να παίρνεις θέση και να δημιουργείς τις συνθήκες αυτές ώστε να μην υπάρχει κανένας αμέτοχος. Καλούμε και χρειαζόμαστε σε αυτό το εγχείρημα όσους και όσες διακατέχονται από τις βασικές αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας. Είμαστε ανοιχτοί για όλους όσους διαθέτουν συλλογική συνείδηση και εχθρικοί σε αυτούς που δημιουργούν και συντηρούν τις κοινωνικές ανισότητες.

Δημιουργούμε έναν κοινωνικό χώρο γιατί στοχευμένα επιβάλλεται ένα μοντέλο διαβίωσης βάρβαρο κοινωνικά, βασισμένο σε ένα αξιακό σύστημα που στην κεφαλή έχει την επιδίωξη του μέγιστου ατομικού κέρδους με κάθε μέσο. Με κάθε μέσο και εμείς οφείλουμε από την πλευρά μας να αγωνιστούμε ενάντια στην εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο και να ανταγωνιστούμε κοινωνικά όσους εχθρεύονται την ελευθερία. Ο μόνος τρόπος που είμαστε βέβαιοι ότι λειτουργεί και προτάσσουμε είναι αυτός της αυτοδιαχείρισης, που δε βασίζεται στη λογική της ανάθεσης αλλά ο κάθε ένας από μας, μέσα από συλλογικές διαδικασίες παίρνει τη ζωή του στα χέρια του και εγγυάται το ίδιο και για τον διπλανό του. Που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να οργανωθούν διαφορετικά και ενάντια στο υπάρχον, έξω και απέναντι από θεσμούς και επίσημους φορείς και να οικοδομήσουν ξανά την κοινωνία οριζόντια και όχι κάθετα.

Δημιουργούμε έναν χώρο γιατί είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά κάθε αγώνας έχει έναν πυρήνα και ένα σημείο αναφοράς. Ένα χώρο αντίστασης και αγώνα στη γεωγραφία και στην ιστορία του κάθε τόπου. Μέχρι σήμερα ο Κένταυρος ήταν ένας χώρος που δεν είχε εξυπηρετήσει με κοινωνικά κριτήρια την τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας. Στο παρελθόν λειτούργησε σα δημοτικό αναψυκτήριο με επενοικίαση σε ιδιώτη όπου στο δήμο γύριζε μέρος μόνο των κερδών και αργότερα κατόπιν ενδομικροπολιτικών συμφερόντων εγκαταλείφθηκε οριστικά και ρήμαξε.

Αποφασίσαμε να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τον χώρο και να τον κάνουμε άμεσα δημόσιο, λειτουργικό και χρηστικό. Να τον μετατρέψουμε σε κέντρο κοινωνικών-ταξικών αγώνων καθώς και να δημιουργήσουμε δομές αλληλεγγύης-αυτοοργάνωσης-ισότητας, αναγκαίες για τη μη εξαθλίωση των ζωών μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κοινωνία της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών, να βρεθεί δίπλα μας και να επανανοηματοδοτήσουμε τις λέξεις αλληλεγγύη και ελευθερία στην πράξη. Να αποδείξουμε εν τέλει στους εαυτούς μας και σε όσους σταθούν δίπλα μας ότι .. αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 

Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος

Μία απάντηση στο “Κένταυρος”

  1. δεν σχολιαζω ή προσθέτω κατι,- απλα συνυπογράφω το κειμενο με υπογραμμιση στο παρακατω κομματι:

    ΚΑΛΟΥΜΕ την κοινωνία της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών, να βρεθεί δίπλα μας και να επανανοηματοδοτήσουμε τις λέξεις αλληλεγγύη και ελευθερία στην πράξη. Να αποδείξουμε εν τέλει στους εαυτούς μας και σε όσους σταθούν δίπλα μας ότι .. αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα “ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

    ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *