Ανακοίνωση Αναρχικής Ομοσπονδίας για την επίθεση στην Άγκυρα

maurokokkini
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλα τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της τουρκικής κοινωνίας, με όλους τους Κούρδους και Τούρκους που αγωνίζονται απέναντι στην καταστολή των αγώνων και τις δολοφονικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους.

Το πρωί του Σαββάτου στις 10/10 δύο βόμβες εξεράγησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Στην συγκέντρωση καλούσαν πολλές πολιτικές οργανώσεις και συνδικάτα και συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές από πολλές πόλεις της Τουρκίας. Διαδήλωναν υπέρ της ειρήνης και της ελευθερίας.

 

Οι τουρκικές κατασταλτικές δυνάμεις, αμέσως μετά την βομβιστική επίθεση, έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα κατά των τραυματιών και των υπόλοιπων συγκεντρωμένων που προσπαθούσαν να τους περιθάλψουν.

Πάνω από εκατόν είκοσι διαδηλωτές δολοφονήθηκαν κι εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Όποιοι κι αν ήταν οι δράστες αυτής της επίθεσης, είτε το τουρκικό βαθύ κράτος, είτε οι θρησκόληπτοι φονταμενταλιστές του ISIS, το γεγονός παραμένει. Ωφελημένο από αυτή την επίθεση είναι το τουρκικό κράτος και το κυβερνόν κόμμα AKP.  Η συγκέντρωση χτυπήθηκε γιατί στράφηκε ενάντια στις αιματοβαμμένες, κατασταλτικές πολιτικές του τουρκικού κράτους και του AKP, ενάντια στον πόλεμο που διεξάγουν εδώ και μήνες στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας, ενάντια στον πόλεμο κατά των Κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις τουρκικές εθνικές εκλογές, το AKP σπεύδει απροκάλυπτα να αξιοποιήσει την βομβιστική επίθεση του Σαββάτου και τη δολοφονία των διαδηλωτών , προσπαθώντας να συσπειρώσει την τουρκική κοινωνία γύρω από το ιδεολόγημα της  εθνικής ενότητας, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει κάθε αντιστεκόμενο, ώστε να ισχυροποιηθεί πολιτικά και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια των πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού.

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, δεν πρόκειται να συγχωρέσουμε τους δολοφόνους τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλα τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της τουρκικής κοινωνίας, με όλους τους Κούρδους και Τούρκους που αγωνίζονται απέναντι στην καταστολή των αγώνων και τις δολοφονικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους.

Οι αιματηρές πολιτικές κράτους και κεφαλαίου, θα μας βρίσκουν όλους ενωμένους και απέναντί τους.

 

Αναρχική Ομοσπονδία

Γραφείο Τύπου

12/10/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *