Αναρχική ομάδα Μπαρούτι (Βέροια): Για το γκρέμισμα “από αριστερά” του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Κένταυρος

squat

Την Τετάρτη 5/8 ο αριστερός δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, στέλνει μπουλντόζες και κατεδαφίζει το εδώ και 3,5 μήνες κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κένταυρος.

Το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κένταυρος, που κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αναδειχθεί σε κέντρο αγώνα με επίμονες και πολλαπλές δράσεις, από την πρώτη μέρα της απελευθέρωσής του δέχτηκε την καταστολή των αριστερών ματ η οποία αντιμετωπίστηκε από ανθρώπους του αγώνα, οπλισμένους με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, λέξεις και τρόποι άγνωστοι για τους αριστερούς αγωνιστές του τίποτα, του ευρώ και της δεκάρας.

Για μας η πράξη τους αποτελεί μέρος της αισχρής πολιτικής ατζέντας της αριστερής κυβέρνησης που, από την αρχή της, κηρύττει τον πόλεμο στις αυτοοργανωμένες και ακυβέρνητες δομές και εγχειρήματα του ελευθεριακού χώρου. Στοχοποιήσεις, απειλές και επιθέσεις σε καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και αγωνιστές ανά την Ελλάδα, από την Πρυτανεία, την Acta et Verba στα Γιάννενα και Ντουγρού στη Λάρισα μέχρι το δολοφονικό θέατρο του Σύριζα στις Σκουριές με την “νίπτω τας χείρας μου” πολιτική κάλυψη της μπίζνας και τις συλλήψεις και συνεχείς διώξεις αγωνιστών. Όλα στο όνομα της νομιμότητας και των συμβολαίων που υπογράφουν με τα αφεντικά τους.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη και θεωρούμε πως η επίθεση του συστήματος σε δομές και κόσμο του αγώνα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί πολύ περισσότερο. Η νομιμότητά θα καλύπτει την δυσωδία και την τρομοκρατία τους. Εμείς είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο, προχωρούμε, χτίζουμε στο τώρα με υλικά μας την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια την άλλη κοινωνία, για την συλλογική ευτυχία, για την ελευθερία.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους

Καμια ειρήνη με τα αφεντικά

Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη-Εξέγερση

αναρχική ομάδα μπαρούτι

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *