Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στον Κένταυρο ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που μένουν στο Πεδίο του Άρεως

prosfyges4

Το κάλεσμα του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Κένταυρος για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που μένουν στο Πεδίο του Άρεως γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών. Από τις 7μμ το απόγευμα της Δευτέρας, κόσμος άρχισε να καταφθάνει στον Κένταυρο και να αφήνει τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια και φάρμακα. Μέχρι και αργά το βράδυ η ροή του κόσμου δεν είχε σταματήσει. Παράλληλα στον χώρο λειτουργούσε αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο όπου τα έσοδα του θα πάνε για να αγοραστούν παιδικές κρέμες για εγκαύματα/συγκάματα.

Αυτές τις ημέρες, πάνω από πεντακόσια άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία, χρειάζονται την αλληλλεγγύη μας, απέναντι στην μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν οι πολιτικές του Ελληνικού Κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του στρατιωτικοποιημένου οργανισμού της FRONTEX που έχει αναλάβει την εποπτεία της «φύλαξης» των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Σας ευχαριστούμε όλους όσους περάσατε χτες από τον Κένταυρο γιατί δείξατε και δείξαμε όλοι μας πως τόσο η προσφυγική πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας όσο και οι γύρω περιοχές γνωρίζουν καλά από προσφυγιά και αλληλεγγύη.

Σύντροφοι/σες από το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος

 

Ακολουθούν φωτογραφίες

prosfyges1 prosfyges2 prosfyges3 prosfyges4 prosfyges5 prosfyges6 prosfyges7 prosfyges8

 

prosfyges9 prosfyges10

 

prosfyges11 prosfyges12 prosfyges13 prosfyges14 prosfyges15

3 απαντήσεις στο “Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στον Κένταυρο ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που μένουν στο Πεδίο του Άρεως”

  1. Συνέλευση Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

    Δελτίο Τύπου 28-07-15

    Σε εξέλιξη μια ανθρωπιστική κρίση στο Πεδίο Άρεως, η αδιαφορία των αρχών είναι έγκλημα.
    Εδώ και κάποιο καιρό εκατοντάδες πρόσφυγες, η πλειονότητά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια, απελπισμένοι και εγκλωβισμένοι στα εσωτερικά τείχη της Ευρώπης, αβοήθητοι και διωκόμενοι από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.
    Όλα τα αντιμεταναστευτικά αντανακλαστικά της Ευρώπης και της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή αντανακλώνται στην ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στο Πεδίο του Άρεως. Αν οι προσφυγές σταθούν τυχεροί και δεν πνίγουν στα ναυάγια της Ευρώπης φρούριο που χτίζει η FRONTEX στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, αν δεν τους μαζέψει η «σκούπα» της ΕΛΑΣ για να τους «φιλοξενήσει» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στα υπόγεια κολαστήρια των αστυνομικών τμημάτων, καταλήγουν να είναι άστεγοι, αβοήθητοι και απελπισμένοι στα πάρκα και πλατείες των πόλεων.
    Ενώ οι ροές των προσφύγων από τις εμπόλεμες χώρες (π.χ. από τη Συρία και από το Αφγανιστάν κλπ) προς την Ευρώπη συνεχώς αυξάνεται, η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης και του Ελληνικού κράτους και η αδιαφορία τους για την προστασία των προσφύγων και τις άμεσες ανάγκες τους, δημιουργεί φαινόμενα τύπου Πεδίου του Άρεως.
    Ο κόσμος της αλληλεγγύης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των προσφύγων κινητοποιήθηκε άμεσα, όχι μόνο για να καλύψει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων, οι οποίες είναι αδύνατον να καλυφθούν μόνο από την αλληλεγγύη, αλλά και για να αναδείξει το πρόβλημα, να ασκήσει πίεση για άμεση και ανθρώπινη λύση, αλλά και να δημιουργήσει δίκτυο προστασίας για τους πρόσφυγες.
    Η συνέλευση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καλεί τις συλλογικότητες καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο για να συμβάλλουν στην προσπάθεια και να πλαισιώσουν την αλληλεγγύη τους ΤΩΡΑ που οι πρόσφυγες την έχουν ανάγκη.

    Ο καταυλισμός στο Πεδίο του Άρεως δεν είναι λύση, καλούμε τις αρχές να πάρουν άμεσα μετρά για την προστασία των προσφύγων και να φροντίσουν τις άμεσες ανάγκες και τα δικαιώματα τους.

    Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα η αδιαφορία απέναντι στις ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο είναι!
    Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

    Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση, Αλληλοβοήθεια, Αξιοπρέπεια.

    Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο:

    twitter: #pedion_areos #refugeesGr

  2. Από το μπλογκ της Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής

    http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/2015/07/307-317.html

    Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Αρεως

    Νερό-Τρόφιμα(όχι χοιρινό)
    Αλουμινένια κεσεδάκια για μερίδες
    Πηρούνια -κουτάλια-ποτήρια πλαστικά
    Σακούλες σκουπιδιών
    Αντικουνουπικά
    Αντιηλιακά
    Κρέμες για σύγκαμα -Bepanthol (μικρές)
    Βρεφικές κρέμες (βαζάκια όχι σε σκόνη)
    Οδοντόκρεμες -οδοντόβουρτσες
    Σκηνές -υπνόσακοι-στρωματάκια
    Σαμπουάν-σαπούνια-αφρόλουτρα
    Απορρυπαντικά-πλαστικές λεκάνες
    Πετσέτες -σεντόνια
    Παιδικά Παπούτσια

    ΠΕΜΠΤΗ 30/7 – 20.00
    στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο
    της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
    (Αγ. Τριάδος & Δημοκρατιάς 2, απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο)

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7 – 18.30
    Αγ. Ιωάννου 23 (στο εμπορικό κέντρο)

    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

  3. Καθημερινά έως τις 10μμ, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Στέκι μεταναστών Τσαμαδού 13, Εξάρχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *