Συνέλευση Κενταύρου: Να διώξουμε τις μαφιόζικες συμμορίες από τις γειτονιές μας

eksarxeia

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πλατεία Εξαρχείων τα ξημερώματα στις 27/2, αποτελούν άλλη μια απόδειξη πως η μαφία και οι κρατικοί συνεργάτες της, επιχειρούν να πάρουν σπιθαμή προς σπιθαμή το έδαφος που δραστηριοποιείται δεκαετίες τώρα ο κόσμος του ριζοσπαστικού ανατρεπτικού αγώνα. Η πλατεία Εξαρχείων, αποτελούσε ανέκαθεν πεδίο πολιτικής ζύμωσης ανθρώπων, σύγκρουσης με το κυρίαρχο, σύγκρουσης με την πρέζα, συνεύρεσης κόσμου απ’όλες τις γειτονιές της Αθήνας με σκοπό τη συμμετοχή σε διάφορες πολιτικές και πολιτισμικές δραστηριότητες.

Το Κ*ΒΟΞ από την αρχή της πολιτικής του ύπαρξης, έχει συντελέσει στην “ενόχληση” των μαφιόζικων συμμοριών, καθώς τους χαλάει την πιάτσα λόγω της έντονης ανατρεπτικής δραστηριοποίησής του στην περιοχή των Εξαρχείων. Ας μην ξεχνάμε παρόμοια παρελθοντικά περιστατικά όπως τους πυροβολισμούς έξω απ’το χώρο της κατάληψης καθώς και άλλα που αφορούν συντρόφους και όχι μόνο, που θάφτηκαν στο ιστορικό των επιθέσεων απ’τη μαφία.Είναι πλέον γεγονός πως όποιος σηκώνει κεφάλι στις μέρες μας, θα αντιμετωπίζει και το αντίστοιχο τίμημα, ακόμα και με την απειλή της ίδιας του της ζωής: Είτε απ’το κράτος είτε απ’τους μαφιόζους, μιας και είναι ένα καλοσχεδιασμένο σενάριο καταστολής ενάντια στο με αγώνες κεκτημένο “άβατο” των Εξαρχείων από φασίστες και μπάτσους. Κι εκεί, το πίσω βήμα σημαίνει την εγκατάλειψη της πλατείας, το αλώνισμα των συμμοριών και συνεπώς την καθολική αλλαγή χαρακτήρα και κουλτούρας των Εξαρχείων, με την πολιτική δραστηριότητα να παραγκωνίζεται και να αντικαθίσταται από μαφιόζικα και αντικοινωνικά στοιχεία υποβαθμίζοντας έτσι την περιοχή έως ότου αναλάβει το κράτος την ολική εκκαθάριση και κατόπιν τα αφεντικά, μετατρέποντας τα Εξάρχεια σε Κολωνάκι κάτι το οποίο έχει συμβεί και συμβαίνει και σε άλλες γειτονιές της Ευρώπης. Το βήμα μπροστά, θα σημάνει το θάρρος, την υπεροχή των αγωνιστών, το πείσμα για ύπαρξη, ζωή και αγώνα.

Στηρίζουμε έμπρακτα τους συντρόφους του Κ*ΒΟΞ και όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους της περιοχής, στην προσπάθεια ανάκτησης της πλατείας Εξαρχείων.

Ούτε βήμα πίσω! Να διεκδικήσουμε το χαμένο έδαφος! Τα Εξάρχεια ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και όχι στη μαφία και τους συνεργάτες της.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ Κ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ Κ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Συνέλευση Κενταύρου

3/3/2016