Για τη βομβιστική επίθεση στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου-Πορεία 5/12 στις 12 στο Μαρούσι

squat

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9/11/2015 στις 05:30 εξερράγη έξω από την Κατάληψη Κουβέλου εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα σπίτια καθώς και υλικές φθορές στην ίδια την Κατάληψη.

Η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου είναι ένας ζωντανός χώρος πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης και αγώνα. Οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις και πορείες, οι εργατικές διεκδικήσεις, οι αποκλεισμοί καταστημάτων, οι δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και οι διάφορες πολιτιστικές της εκδηλώσεις προφανώς είναι μεγάλα αγκάθια στην κανονικότητα και γι’ αυτό το λόγο έχει στοχοποιηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν από το παρακράτος. Το 2011 είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα να καεί η στέγη του κτιρίου. Τον Αύγουστο του 2014 δέχτηκε επίθεση από 100 φασίστες της ΧΑ που έκαναν μοτοπορεία. Η επίθεση απετράπη, αλλά για μια ακόμα φορά αυτοκίνητα που βρίσκονταν πέριξ της Κατάληψης υπέστησαν φθορές.

Οι επιθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του ακροδεξιού μπλοκ να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στις βάρβαρες συνθήκες που επικρατούν από τις μνημονιακές συμβάσεις, την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις ρατσιστικές πολιτικές του κρατικού μηχανισμού, την καταστολή… Οι φασίστες ως γνήσια εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου δεν είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν ταξικά και κοινωνικά δικαιώματα, κατακτήσεις, διεκδικήσεις… Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεροκάματο των 18 ευρώ που πρότεινε η ΧΑ στο Πέραμα.

Οι ακροδεξιές επιθέσεις στην Κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου αποτελούν τίτλο τιμής για τους αγωνιστές της και ολόκληρο το ανταγωνιστικό κίνημα, καθώς αποδεικνύουν την επαναστατική προοπτική που έχει η δράση της.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ – ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ……

Πορεία Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι

Συνέλευση Κενταύρου
kentauros.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *