Ενημέρωση από τη συγκέντρωση ειδών ρουχισμού και τροφίμων για τους πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 20/9 στη Νέα Φιλαδέλφεια

DSC06289 b

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, την ώρα που η εκλογική φαρσοκωμωδία ήταν σε εξέλιξη, στην πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση είδων ρουχισμού και τροφίμων για τους κατατρεγμένους που ο πόλεμος τούς έστειλε – έστω και παροδικά – στα μέρη μας.

Το κάλεσμα της Συνέλευσης Κενταύρου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών. Από τις 5μμ το απόγευμα της Κυριακής, κόσμος άρχισε να καταφθάνει στην πλατεία. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι συγκέντρωσαν εκατοντάδες σακούλες και κούτες με είδη πρώτης ανάγκης, παιδικά ρουχαλάκια, παπούτσια και παιχνίδια. Παράλληλα στο χώρο στήθηκε μικροφωνική, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο της Συνέλευσης Κενταύρου.

Σας ευχαριστούμε όλους όσους περάσατε χτες από την πλ. Πατριάρχου γιατί αποδείξατε πως οι προσφυγογειτονιές δεν ξεχνούν το παρελθόν τους και οι σύντροφοι και συντρόφισσες απέδειξαν πως καμιά μπουλντόζα δεν είναι ικανή να γκρεμίσει τις ιδέες, τη δράση και την αλληλεγγύη.

Και για όσους πιστεύουν ότι θα ξεμπερδέψουνε με το γκρέμισμα ενός Κοινωνικού Κέντρου, απ’ την μεριά μας αποδεικνύουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στις γειτονιές μας.

Συνέλευση Κενταύρου

Ακολουθούν φωτογραφίες

DSC06283 b DSC06284 b DSC06285 b DSC06286 b DSC06287 b DSC06288 b DSC06289 b DSC06290 b DSC06291 b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *