Συνέλευση Κενταύρου: Πορεία Σάββατο 12/9, 12μμ, Νέα Ιωνία, Πλ. Σημηριώτη

poreia-nea ionia

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 Τον Σεπτέμβρη του 1922 άρχισαν να καταφθάνουν χιλιάδες πρόσφυγες με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά,σε μια περίοδο έντονης πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής.Κεντρικές πλατείες,δημόσια κτήρια,δρόμοι και ξενοδοχεία είχαν «καταληφθεί» από τους πρόσφυγες.Σε μια προσπάθεια εγκατάστασης των προσφύγων και ελαχιστοποίησης των κοινωνικών αναταραχών και των ρατσιστικών επιθέσεων από ντόπιους «Ελληναράδες» δημιουργήθηκαν προσφυγικοί συνοικισμοί μεταξύ αυτών και η Νέα Ιωνία. Έτσι, ιστορικά ο κόσμος της Ν.Ιωνίας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη προσφυγιά και είναι μια περιοχή όπου λειτουργούν/ουσαν εργοστάσια και βιομηχανίες. Σε συνδυασμό με τη μετέπειτα άνθιση του εμπορικού τομέα στο εσωτερικό της είναι λογικό να αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από εργατικά στρώματα. Το τελευταίο καιρό οι θρασύδειλοι ναζί της ΧΑ έχουν αρχίσει να κάνουν την επανεμφάνισή τους με επιθέσεις στη περιοχή της Ν.Ιωνίας. Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/4 ομάδα 10 φασιστών επιτέθηκε επανειλημμένα με νεράντζια και πέτρες σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν, σε δρόμο κοντά στο άγαλμα της Μητέρας. Λίγες μέρες μετά, το πρωί της Παρασκευής 16/4 τέσσερις φασίστες τραυμάτισαν με γροθιές και κλωτσιές δύο μετανάστες εργάτες, επίσης από το Πακιστάν, έξω από το σπίτι τους την ώρα που περίμεναν να πάνε στη δουλειά τους, σε δρόμο κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας. Επιπλέον, λίγες βδομάδες πιο πριν, Πακιστανός εργάτης είχε δεχτεί επίθεση κατά τη διάρκεια της δουλειάς του σε σημείο κοντά στο σούπερ μάρκετ Carrefour. Οι φασιστικές επιθέσεις έγιναν με την ανοχή ή και κάλυψη της αστυνομίας σε γειτονιές που ζουν και εργάζονται οι μετανάστες εδώ και δεκαετίες, εκεί που βιώνουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση από την πώληση της εργατικής τους δύναμης, εκεί που την αναπαράγουν πάντα σε συνθήκες φτώχειας και υποτίμησης.

Σε καιρούς Μνημονίου 3 οι φασίστες προσπαθούν να κάνουν την επανεμφάνιση τους ως αντιμνημονιακός-αντισυστημικός πόλος.Οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι όσοι περισσεύουν είναι άχρηστοι,να υποτάξουν το κόσμο της εργασίας και να επιβάλουν καλύτερους όρους για τα αφεντικά καθώς ταυτίζονται απόλυτα με το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ. Εμείς τον εχθρό δεν τον βλέπουμε στα πρόσωπα των καταπιεσμένων και των κατατρεγμένων αλλά στα μάτια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου που γεννά τους πολέμους και κατ’επέκταση τους πρόσφυγες, στους οποίους επιτίθεται μέσω κρατικών (Ξένιος Δίας,Θησέας)  και παρακρατικών (Χρυσή Αυγή,τάγματα εφόδου) πογκρόμ.

Φαίνεται ξεκάθαρα όλο αυτό το καιρό όπου το κράτος και το κεφάλαιο τους ανέδειξε για να πραγματοποιήσουν με το χειρότερο τρόπο τη σκατοδουλειά τους ότι η Χρυσή Αυγή δεν εναντιώνεται ποτέ στους οικονομικά ισχυρούς και υπάρχει μόνο για να διχάζει τους φτωχούς με ρατσιστικά και σεξιστικά κριτήρια.Είναι αυτοί που επί δεκαετίες μαζί με τα ΜΑΤ επιτίθενται σε διαδηλώσεις, είναι αυτοί που δολοφόνησαν στα Πετράλωνα τον μετανάστη εργάτη Σεχζάτ Λουκμάν, είναι αυτοί που θρασύδειλα δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, είναι αυτοί που είναι απέναντι στις απεργίες και σε κάθε μορφή αγώνα που διεξάγεται από τους καταπιεσμένους γι’ αυτό και επιτέθηκαν σε μέλη του συνδικάτου μετάλλου Πειραιά. Είναι αυτοί που στηρίζουν νομοσχέδια για την οικονομική ασυδοσία των εφοπλιστών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου. Όσον αφορά το δημοψήφισμα και το ψεύτικο “ΟΧΙ” που «στήριξε» και η ΧΑ, το έκανε μόνο και μόνο για να μην απομονωθεί ακόμα περισσότερο από την κοινωνία καθώς το “NAI” θα έδειχνε την αληθινή τους θέση που δεν είναι άλλη από τη στήριξη των οικονομικά ισχυρών. Το αντισυστημικό προφίλ που προσπαθούν να προβάλουν και οι δήθεν αναλύσεις «ειδικών» για το «κοινωνικό» φαινόμενο που ονομάζεται Χρυσή Αυγή ως τιμωρητική ψήφος στις μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μία πλάνη καθώς ο φασισμός από τη ρίζα του είναι προϊόν του καπιταλισμού. Αυτό έχει αποδειχθεί πλήρως με το καιρό καθώς η ΧΑ πατάει πάνω σε ιδεολογίες όπως η ξενοφοβία,ο σεξισμός,η πατριαρχία και ο μιλιταρισμός, οι οποίες αναπαράγονται εδώ και δεκαετίες από τα αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ. Ο ίδιος ο καπιταλισμός σε καιρούς κρίσης έχει ανάγκη τα ακροδεξιά-εθνικιστικά μορφώματα για να βάζει ανάχωμα στη γιγάντωση των ταξικών κινημάτων.Η δήθεν φυλάκιση της ηγεσίας της ΧΑ, η οποία διατάχθηκε από τη κυβέρνηση της αδελφικής της Νέας Δημοκρατίας, έγινε υπό το φόβο του μεγάλου αντιφασιστικού κινήματος που ξέσπασε έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς υπήρχε για τη κυβέρνηση ο κίνδυνος για γενικευμένες κοινωνικές συγκρούσεις.Με τη δήθεν αυτή φυλάκιση η κυβέρνηση προσπάθησε να κατευνάσει την οργή του κόσμου και γι αυτό το λόγο τα ΜΜΕ άρχισαν να «εναντιώνονται» στη ΧΑ ενώ πριν λίγες μέρες έμμεσα ή και άμεσα την υποστήριζαν.

Για εμάς ο φασισμός τσακίζεται μόνο στο δρόμο και η μοναδική απάντηση θα δοθεί από ένα κίνημα που θα χωρά κάθε αγωνιζόμενο κοινωνικό κομμάτι και θα μετατρέψει την υπάρχουσα κοινωνία των προσταγών,της επιβράβευσης και της τιμωρίας, του ανταγωνισμού και της ρουφιανιάς σε μια κοινωνία ισότητας-συνεργασίας-αλληλεγγύγης, συλλογικών αποφάσεων και δράσεων που θα καταστήσουν περιττούς το κράτος,το κεφάλαιο και τους υπηρέτες τους. Οργανωνόμαστε οριζόντια και αυτοοργανωμένα σε σωματεία βάσης εργαζομένων,συνελεύσεις γειτονιάς και πολιτικές συλλογικότητες. Δημιουργούμε και συμμετέχουμε σε δομές αλληλεγγύης και οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε ακηδεμόνευτους ταξικούς και αντιφασιστικούς αγώνες.

Πορεία Σάββατο 12/9, 12μμ, Νέα Ιωνία, Πλ. Σημηριώτη

Συνέλευση Κενταύρου

kentauros.espivblogs.net / kentauros@espiv.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *