Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/ αντιεξουσιαστών απο Ν. Φιλαδέλφεια και γύρω περιοχών: Για την κατεδάφιση του Κένταυρου στην Ν. Φιλαδέλφεια.

refuse-resist

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 05/08, ο Βασιλόπουλος με την βοήθεια συνεργείου εργολάβου αγνώστων (προς το παρόν) λοιπών στοιχείων, κατεδαφίζει το Κατηλειμμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος. Είναι η 2η προσπάθεια που στρέφεται εναντίον του συγκεκριμένου χώρου, αφού η πρώτη προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης με την συνδρομή των ΜΑΤ, την 1η μέρα κατάληψης του χώρου.
Το Κατηλειμμένου Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος στος 3,5 μήνες ύπαρξης του, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, τόσο με δράσεις και δρώμενα στον χώρο της κατάληψης όσο και με τη συμμετοχή των συντρόφων / συντροφισσών που δραστηριοποιούνται εκεί σε δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Με αποκορύφωμα την πρόσφατη συλλογή ειδών Α’ Ανάγκης για τους πρόσφυγες που εκτός απο ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενόχλησε όσους έχουν την αλληλεγγύη μόνο ως απλή λέξη αναφοράς στον πολιτικό τους λόγο.

Για εμάς ο χώρος του Κενταύρου αποτέλεσε κάτι παραπάνω απο ένα κοινό χώρο αγώνα και δράσης , καθώς μέσα από αυτόν δημιουργήθηκαν και στερεώθηκαν συντροφικές σχέσεις οι οποίες οδήγησαν και στην βάση δημιουργίας της συνέλευσης μας.
Το μέλλον του χώρου του Κενταύρου καθώς και άλλων χώρων μέσα στο άλσος είναι ήδη γνωστό, καθώς είτε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και του γενικού ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας σε ντόπια και διεθνή κεφάλαια, είτε μέσω ονειρώξεων μεγαλοεπενδυτών που προσδοκούν στους χώρους μας, εμπορικά εγχειρήματα που θα γεμίσουν τις τσέπες τους με φρέσκο χρήμα…Είναι ρητορικό να αναφέρουμε πως θα μας βρουν απέναντι τους.
Για τον βλαχοδήμαρχο ψευτοαριστερό Βασιλόπουλο δεν θα γράψουμε κάτι παραπάνω. Θα έχει την αντιμετώπιση που ο ίδιος επέλεξε απλώνοντας το ξερό του σε κατάληψη. Το ίδίο φυσικά ισχύει και για τους ντόπιους λακέδες των τοπικών βοθρολυμμάτων ενημέρωσης που για 3,5 μήνες πετούσαν ανενόχλητοι λάσπη απέναντι στο εγχείρημα…..Για αυτούς οι ανέμελες εποχές στην Νέα Φιλαδέλφεια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ας είναι σίγουροι….
Τους επόμενους μήνες η καταστολή απέναντι στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις θα ενταθεί, αυτό το θεωρούμε δεδομένο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους υπερασπιστούμε αλλά και να απαντήσουμε όταν χρεαστεί.

Υγ.1. Για κάποιους που πιθανόν βιάσθηκαν, ας γνωρίζουν ότι απαντήσεις δεν δίνονται μόνο αυθημερόν αλλά με συνεχείς και έντονες δράσεις.

Υγ.2 Αναμένουμε με ανυπομονησία την κατεδάφιση της εκκλησίας που βρίσκεται δίπλα στον Κένταυρο , πάντα μέσα στα πλαίσια της “οικολογικής” του δράσης του γυμνοσάλιαγκα δήμαρχου.

Υγ. 3 Οι δράσεις της συνέλευσης μας θα συνεχιστούν κανονικά.

Ανίκανοι να λυγίσουν αυτό που ποτέ δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιληφθούν.

 an_fil_kai_gyrw@espiv.net

https://athens.indymedia.org/post/1547874/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *