Σάββατο 18/7/2015: Αποκλεισμός του “Χωριάτικου” από την Ανοιχτή συνέλευση Αναρχικών / αντιεξουσιαστών από Ν. Φιλαδελφεια και γύρω περιοχές

par2

Χτες , Σάββατο 18/7 ομάδα 40 συντρόφων και συντροφισσών προχώρησε στον 2ωρο αποκλεισμό του καταστήματος “Χωριάτικο” στην Λ. Δεκελείας, στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Αποκλείσαμε την είσοδο του καταστήματος ενώ παράλληλα μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα σε περαστικούς και οδηγούς ενώ κολλήθηκαν δεκάδες αφίσες σχετικά με την υπόθεση – τόσο στο μαγαζί όσο και στους γύρω δρόμους.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά θετική ενώ αρκετοί δεν ήξεραν το παραμικρό για την υπόθεση και ρωτούσαν να μάθουν περισσότερα.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από τις γύρω περιοχές που πλαισίωσαν την δράση αυτή.

Η συνέλευση φιλοξενείται στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος στην Ν. Φιλαδέλφεια.

 an_fil_kai_gyrw@espiv.net

 

par4

 

Το κείμενο που μοιράστηκε

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΒΡΩΜΑΝΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα πορνείας “αποκαλύπτεται”. Εγκέφαλοί του οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, ιδιοκτήτες της αλυσίδας ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ και ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ. Εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης όλο και περισσότεροι φούρνοι της εν λόγω αλυσίδας ξεφυτρώνουν αποτελώντας τη βιτρίνα για να ξεπλένουν οι αδερφοι Γιαννακόπουλοι το χρήμα που βγάζουν από τα στριπτιτζάδικα, την εξαναγκαστική πορνεία και το trafficking γυναικών. Οι επιχειρηματίες νταβατζήδες δίνοντας υποσχέσεις για δουλειά σε κοπέλες κυρίως από την ανατολικη Ευρώπη, τις έφερναν στην Ελλάδα, τις φυλάκιζαν σε διαμερίσματα και στη συνέχεια παίρνοντας τους τα χαρτιά και απειλώντας τες για τη ζωή τους τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται και να δουλεύουν σε στριπτιτζάδικα. Έτσι το εν λόγω κύκλωμα φέρεται να ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα. Τα έσοδά τους ξεπλένουν από τις αλυσίδες φούρνων ενώ είχαν στήσει και μία offshore εταιρία στην Κύπρο για αποφυγή ελέγχων διατηρώντας παράλληλα και σχέσεις με Μ.Κ.Ο για κακοποιημένες γυναίκες (!) έκρυβαν τις δουλειές του κυκλώματος. Στην επιχείρηση υπήρχε και ένας απόστρατος αστυνομικός, ο Κωνσταντίνος Κύρος, ο οποίος εξασφάλιζε χαρτιά στις αιχμάλωτες γυναίκες έχοντας ταυτόχρονα ρόλο τσιλιαδόρου για ενδεχόμενους ελέγχους. Ο ίδιος έγινε μετέπειτα υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους χωριάτικο. Αξίζει να ειπωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους χρηματοδότες της χρυσής αυγής. Τα άτομα του κυκλώματος παρέμεναν ασύλληπτα για δύο χρόνια. Παρά τις βαριές κατηγορίες , το δικαστήριο αφού καταδίκασε μόλις 4 από τα άτομα του κυκλώματος, εν τέλει τα άφησε ελεύθερα με αναστολή και χρηματική εγγύηση. Φυσικά οι διασυνδέσεις και η ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντι στα κυκλώματα σωματεμπορίας δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να δείξουμε καμία ανοχή σε αυτούς που εμπορεύονται γυναίκες σαν να είναι αντικείμενα.

ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΩΝ.

Υ.Γ. Η κριτική μας γύρω απο το φαινόμενο trafficking δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω τους πελάτες-βιαστές των γυναικών οι οποίοι διαιωνίζουν την καταναγκαστική πορνεία και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του φαινομένου trafficking.

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών/ Αντιεξιουσιαστών από Ν. Φιλαδέλφεια και γύρω περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *