Σχετικά με την καταστολή και την προσπάθεια εκκένωσης

Σήμερα Σάββατο 18/04 καταλάβαμε τον επί έτη εγκαταλελειμμένο χώρο του Κενταύρου με σκοπό την επανοικειοποίηση του στο λαό της Ν.Φιλαδέλφειας, Ν.Ιωνίας και γύρω περιοχών, δημιουργώντας ένα- ανοιχτό κοινωνικό κέντρο με δομές και εγχειρήματα. Ο χώρος που επί έτη χρησιμοποιούνταν ως καφετερία έχει υπάρξει μέσω κερδοσκοπίας κυρίως ιδιωτών επιχειρηματιών, παραχωρώντας ένα ποσοστό στο δήμο.

Μετά από 5 ώρες παραμονής μας και ξεμπαζόματος του ρημαγμένου χώρου ενημερωθήκαμε από τους μπάτσους πως ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος προχώρησε ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ (χωρίς να υπάρξει καν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) σε καταγγελία για άμεση εκκένωση του χώρου, στέλνοντας διμοιρίες και κλούβες. Χρησιμοποίησε ως πρόφαση το γεγονός πως ο χώρος είναι αυθαίρετος και πρέπει να γκρεμιστεί γιατί «στερεί ανάσες πρασίνου από το άλσος», κάτι το οποίο δεν τον ενοχλούσε ούτε όσο λειτουργούσε σε συνεργασία με το κεφάλαιο, ούτε όσο ήταν εγκαταλελειμμένο.

Μετά την πρωτοφανή εκκένωση από την πρώτη-φορά-αριστερή-κυβέρνηση πανεπιστημιακού χώρου, της κατειλημμένης Πρυτανείας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας, είναι σαφής η διάθεση τους να μην αφήσουν χώρο διεκδίκησης και έκφρασης στο αγωνιζόμενο κομμάτι που συνεχίζει να αντιστέκεται, τραβώντας ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κυβέρνηση είτε είναι δεξιά, είτε «αριστερή». Η καταστολή λοιπόν, δεν αφορά την παράνομη ύπαρξη ενός αυθαίρετου, αλλά την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κράτους/κεφαλαίου και των αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας. Μια αντιπαράθεση η οποία έχει ανοίξει και εμείς από την μεριά μας δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και να αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια τους.

Ο χώρος συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη, καμία συνδιαλλαγή υποχώρησης από πλευράς μας με τις τοπικές αρχές δεν πρόκειται να συμβεί και δεν θα αφεθεί ώσπου να μας πάρουν σηκωτούς.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *